Atletul Samuel Wanjiru, care in 2008, la Benjing, devenea primul kenyan ce castiga medalia de aur in proba de maraton, a murit duminica seara, dupa ce s-a aruncat de la balconul situat la primul etaj al casei sale din Nyahururu, Rift Valley, la 150 km de capitala Nairobi, au informat autoritatile locale. Potrivit unui reprezentant al politiei, Wanjiru ar fi recurs la acest gest dupa ce nevasta sa l-a prins in dormitor cu o alta femeie.

Samuel Wanjiru, medaliat cu aur la JO 2008Foto: Reuters

"Pot sa confirm ca Wanjiru este mort. Nu este clar inca daca a fost suicid, daca a sarit din cauza furiei sau daca a avut alt motiv", a declarat seful politiei regionale, Jaspher Ombati.

Politia investigheaza insa un posibil triunghi amoros ce a putut duce la moartea atletului. Potrivit unor oficiali ai politiei, Triza Njeri, sotia lui Wanjiru, l-a gasit pe atlet in pat cu o alta femeie, i-a inchis pe acestia in dormitor si a parasit casa. Wanjiru s-ar fi aruncat atunci de la balcon. "Adevarul este ca Wanjiru s-a sinucis", a declarat purtatorul de cuvant al politiei nationale, Eric Kiraithe. Atat sotia cat si femeia ce il insotea pe Wanjiru colaboreaza cu anchetatorii.

Wanjiru a fost implicat intr-un scandal in luna decembrie a anului trecut, fiind acuzat ca si-a amenintat sotia cu moartea si ca si-ar fi ranit garda de corp cu o arma AK-47. Ulterior sportivul a fost eliberat, dupa ce sotia si-a retras plangerea, motivand ca s-a impacat cu sotul ei.

La Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008, Samuel Wanjiru a devenit primul kenyan medaliat cu aur la maratonul olimpic, incheiand proba in 2 ore, sase minute si 32 secunde. "Moartea lui Wanjiru nu este o pierdere doar pentru familie si prieteni, ci si pentru intreaga tara si pentru familia atletismului. Ne asteptam la o performanta excelenta din partea lui la Jocurile Olimpice de la Londra de anul viitor, iar moartea lui vine ca o lovitura pentru noi", a declarat prim-ministrul kenyan Raila Odinga, potrivit Reuters.