Pugilistul francez Jean-Paul Mendy a semnat, vineri, contractul prin care devine urmatorul challenger pentru titlul mondial detinut de Lucian Bute. Pugilistul roman isi va apara pentru a opta oara titlul IBF la categoria supermijlocie pentru prima data in Romania, meciul urmand a avea loc la Romexpo, in data de 9 iulie.

Lucian ButeFoto: Reuters

Gala in care Lucian Bute isi va apara centura se va numi "Campioni pentru Romania", in ring urmand a urca si alti doi pugilisti romani: Silviu Olteanu si Viorel Simion.

"Este implinirea unui vis. Romanii sunt alaturi de mine inca de la debutul carierei mele si vroiam sa impart frenezia unei lupte de titlu mondial cu ei. Simteam sprijinul lor de departe, dar pe 9 iulie, vor fi aproape de mine pentru a ma incuraja", a declarat Lucian Bute, neinvins in cariera sa de profesionist (28 victorii).

Adversarul romanului din 9 iulie va fi pugilistul francez Jean-Paul Mendy (37 de ani), si el neinvins in cariera de profesionist (29 victorii, 1 egal): "Astept de mult timp aceasta oportunitate. Va fi o seara interesanta in Romania si sunt fericit ca voi fi in ring cu Lucian Bute, intr-o lupta pentru titlul mondial. Din nefericire pentru Bute, voi pune capat domniei sale si voi lua centura cu mine", a declarat pugilistul francez.

Biletele pentru Gala din iulie se vor pune in vanzare incepand cu saptamana viitoare, preturile urmand a fi mici pentru ca Lucian Bute sa poata fi vazut luptand in ring de cat mai multi romani.