Lucian Bute isi va apara centura de campion mondial IBF, categoria supermijlocie, la Bucuresti, in data de 9 iulie, impotriva francezului Jean-Paul Mendy. Pana in acest moment, locatia nu este cunoscuta, totul urmand sa se stabileasca in urmatoarele zile. "Nu s-a stabilit nimic in ceea ce priveste locul unde va boxa Lucian Bute. Romexpo si Sala Polivalenta sunt in pole-position. Solutia ideala ar fi o combinatie intre cele doua", a declarat pentru HotNews.ro Rudel Obreja, presedintele Federatiei Romane de Box.

Lucian Bute va boxa la BucurestiFoto: Reuters

"Nu s-a stabilit inca nimic in ceea ce priveste locatia unde va boxa Lucian Bute, in urmatoarele doua-trei zile se va decide totul. Locatiile unde s-ar putea disputa sunt: Romexpo, Sala Polivalenta si un stadion. Dintre acestea, in pole-position sunt primele doua. Sa va explic cum stau lucrurile: intr-o parte avem un cost mai ridicat de inchiriere, in cealalta un potential mai mare din punct de vedere al productiei tv. Solutia ideala ar fi o combinatie intre cele doua", a declarat Rudel Obreja, presedintele FRB, pentru HotNews.ro.

Lucian Bute este neinvins in 28 de meciuri disputate la profesionism, din acestea 23 de victorii au fost obtinute prin KO. Romanul a castigat titlul in octombrie 2007, invingandu-l prin KO in runda a 11-a pe columbianul Alejandro Berrio.

Pana acum, Bute si-a aparat cu succes titlul de sapte ori: in februarie 2008, in fata americanului William Joppy (KO), in octombrie 2008, in fata mexicanului Librado Andrade (la puncte), in martie 2009, in fata columbianului Fulgencio Zuniga (KO tehnic), in noiembrie 2009, in fata mexicanului Librado Andrade (KO), in aprilie 2010 in fata columbianului Edison Miranda (KO), in octombrie 2010, in fata americanului Jesse Brinkley (KO tehnic) si in martie 2011 in fata irlandezului Brian Magee.

Pe 9 iulie, Lucian Bute va incerca sa-si apere, pentru a opta oara, centura de campion mondial impotriva lui Jean-Paul Mendy (1,82 metri si 75 de kilograme). In varsta de 38 de ani, francezul si-a trecut in palmares 29 de victorii, dintre care 16 prin KO, si nicio infrangere.