Criticata pentru ca va impune jucatoarelor sa poarte fuste, Federatia Internationala de Badminton se apara prin intermediul unui comunicat, declarand ca nu are intentia sa faca din jucatoare "obiecte sexuale", ci doar sa sporeasca audienta la meciurile fetelor.

Jucatoarele de badminton, obligate sa poarte fusteFoto: Agerpres

Noul cod vestimentar, care a fost propus de firma de marketing sportiv Octagon in vederea sporirii audientelor in jocurile fetelor, trebuia sa fie implementat la 1 mai, insa a fost amanat din cauza protestelor jucatoarelor. "Voi lupta pentru a ma asigura ca aceasta regula sexista sa nu fie introdusa", a declarat Imogen Bankier, jucatoare de dublu.

In ciuda opozitiei unor jucatoare, noua regula va intra in vigoare de la 1 iunie si va fi aplicata incepand cu Mondialele de la Londra din august. Noul cod vestimentar este valabil doar pentru turneele internationale.

Federatia se apara in fata criticilor, sustinand ca fetele pot continua sa poarte pantaloni scurti daca vor, dar pur si simplu sa puna o fusta deasupra. "Regula obligatorie nu inseamna ca jucatoarele trebuie sa renunte la pantalonii scurti in favoarea fustelor sau ca vor trebui sa poarte fuste scurte. Jucatoarele vor continua sa poarte pantaloni scurti daca vor, insa sa puna pur si simplu o fusta peste, asa cum fac deja cateva sportive. BWF s-a asigurat ca aceasta noua regula nu va discrimina in niciun fel convingerile religioase sau de orice alt fel", se arata in comunicatul Federatiei Internationale.

"Se pare ca noua regula este interpretata gresit. Nu este intentia noastra de a portretiza femeile ca fiind obiecte sexuale si nici nu vom face acest lucru. Dar trebuie sa fim capabili de a diferentia jocul fetelor si aceasta regula este o parte dintr-o campanie mai mare pentru a creste profilul acestui sport. Aceasta regula este pentru a atrage un numar mai mare de fani, tineri sau batrani, femei sau barbati, pentru care prezentarea estetica si eleganta este cu siguranta un factor important", se mai arata in comunicat.