"Au fost lucruri bune si lucruri mai putin bune la acest Campionat European. Toata lumea a dorit sa se pregateasca pentru Mondialul de peste cateva luni. Nu mai exista echipe mici", a declarat Octavian Bellu, antrenorul coordonator al lotului olimpic feminin de gimnastica, despre evolutia Romaniei la CE de la Berlin.

Octavian Bellu Foto: AGERPRES

"Nu mai exista senatori de drept, sau castigatori previzibil la o competitie europeana. Nu mai surprinde pe nimeni ca gimnaste din Belgia, Olanda sau Germania sunt in frunte. A fost o competitie deschisa, cu lucruri bune si rele. Au fost si ratari, cu accidentari. Toata lumea vrea sa pregateasca cat mai bine Mondialele de peste cateva luni. Pentru Olimpiada si pentru CM este nevoie de alte fete, pe langa nucleul existent deja. Nu vom neglija pe nimeni. Fetele vor ramane in cantonament" - Octavian Bellu, la revenirea in tara.

Cu un total de sase medalii (dintre care trei de aur), Romania a incheiat pe locul doi Campionatul European de Gimnastica, delegatia tricolora fiind depasita in clasamentul general doar de Rusia (opt medalii, dintre care trei de aur).

Cine a cucerit medaliile Romaniei la CE:

Flavius Koczi - aur la sol; argint la individual compus

Sandra Izbasa - aur la sarituri; aur la sol

Diana Chelaru - argint la sol

Amelia Racea - bronz la individual compus