Medaliat cu aur si argint la Campionatele Europene de Gimnastica de la Berlin (Germania), Flavius Koczi se declara multumit de performanta sa, marturisind insa ca este dezamagit ca a ratat titlul continental la individual compus la o diferenta de doar 50 de miimi, in fata germanului Philipp Boy.

Flavius Koczi, aur la solFoto: Reuters

"Toata lumea mi-a spus ca meritam aurul, si eu cred acelasi lucru, dar fiind la Berlin, la ei acasa, asa trebuia sa se intample. Inaintea concursului speram sa fiu pe podium, dar cu timpul, dupa ce treceau rotatiile, m-am gandit chiar la aur. La finalul concursului am fost putin dezamagit, dar mi-am luat revansa cu varf si indesat la sol", a declarat Koczi, citat de Mediafax.

Sportivul roman a ratat podiumul la sarituri, insa promite ca le va pregati concurentilor de la Mondial o surpriza: o saritura ce-i poarta numele: "Sunt foarte multumit de cele doua medalii, dar se putea sa iau medalie si la sarituri, insa cine nu risca nu castiga. Dupa aceste Campionate Europene, dupa ce am vazut ce se sare, va trebui cu siguranta sa-mi imbunatatesc exercitiul la sarituri. Vreau sa vin cu o saritura care sa imi poarte numele. Ma gandesc la o saritura cu trei suruburi si jumatate, cu nota de plecare din 7,2 sau 7,4. Am incercat de mai multe ori inainte de europene, dar saritura nu era bine pusa la punct. Sper ca la Campionatele Mondiale sa le fac celorlalti concurenti o surpriza".

Flavius Koczi a obtinut argintul la individual compus, aurul la sol si a incheiat proba de la sarituri pe locul al patrulea, antrenorul lotului masculin de gimnastica, Ioan Suciu, fiind incantat de rezultatele obtinute: "Daca isi facea si a doua saritura Flavius putea sa ia inca o medalie de aur. Speram ca la Mondiale sa vina cu o saritura noua. La individual compus, in opinia mea, Flavius este campionul european moral, dupa evolutiile avute la toate cele sase aparate. Din pacate concursul a fost in Germania si ma opresc aici cu declaratiile. Per total a fost un Campionat European reusit, cu o mare gura de oxigen pentru gimnastica masculina. Acum urmeaza o pregatire asidua pentru Campionatul Mondial".