Efortul depus in ultimele luni de pregatire le-a dat romanilor incredere inaintea Campionatelor Europene de Gimnastica de la Berlin, munca lor fiind rasplatita cu sase medalii. Sandra Izbasa a devenit campioana europeana la sarituri si sol, marturisind ca nu a fost usor, dar ca se astepta la aceste rezultate.

Izbasa si Chelaru, pe podium la EuropeneFoto: Reuters

Accidentata grav la tendonul lui Ahile in 2009, Sandra Izbasa a urmat un program de recuperare intens, revenind in competitii in septembrie 2010. Dupa sapte luni, sportiva romanca a reusit sa urce pe cea mai inalta treapta a podiumului la sarituri si sol, la Europenele de la Berlin.

''Nu lasam nimic, am vrut sa luam toate medaliile. Ne-am asteptat la aceste rezultate, pentru ca am muncit si ne stiam potentialul. Ne bucuram pentru aceste rezultate. Am avut incredere, dar nu mi s-a parut usor. Pentru mine niciun concurs nu este usor, daca ar fi usor am urca toate pe podium. Celor de acasa le multumesc din suflet ca au avut incredere in mine, ca mi-au redat puterea de a intra in sala de gimnastica si m-au ajutat foarte mult sa ma recuperez si sa ajung la forma care sunt acum. Mi-am atins obiectivul, dar in mod normal este loc si de mai bine'', a declarat Sandra Izbasa pentru Agerpres.

Campioana olimpica la sol in 2008, Izbasa va pregati pentru Mondiale trei aparate: "Voi lucra fizic, dar nu voi face 4 aparate. Raman deocamdata pe 3 aparate, sa le cresc in valoare. Nu am ce sa le spun adversarelor, trebuie sa le dovedesc, ca degeaba le spun''.

Vicecampioana mondiala, Diana Chelaru a devenit duminica si vicecampioana europeana la sol, urcand pe podium alaturi de Sandra Izbasa: ''Nu sunt suparata, atata timp cat Romania e tot pe locul intai. Le multumesc inca o data antrenorilor, celor care au fost alaturi de mine, care m-au sprijinit si m-au incurajat foarte mult. Data viitoare sper sa fim amandoua, asa cum a zis Sandra, pe cea mai inalta treapta a podiumului, pe locul 1. Eu ii salut pe cei de acasa, le multumesc din tot sufletul pentru ca m-au convins sa cred in mine. Eu nu credeam asa in mine, cum cred acum, nu am stiut ca o sa ajung la o asemenea performanta. Fiecare medalie e importanta, la Europene sau Mondiale, dar cea de la Olimpiada este cea mai importanta si sper din tot sufletul sa o am''.