Federatia Internationala de Box (AIBA) a ridicat suspendarea dictata impotriva sportivilor si arbitrilor romani, pastrand insa sanctiunea in cazul Federatiei Romane de Box, a informat, sambata, presedintele Rudel Obreja, citat de Mediafax.

Rudel ObrejaFoto: Agerpress

"Suspendarea dictata impotriva sportivilor si arbitrilor romani a fost ridicata, insa AIBA a pastrat sanctiunea de doi ani in cazul FR Box pe care a si amendat-o cu 5000 de franci elvetieni, plus 2.500. Cei de la AIBA au suspendat de fapt peretii federatiei, in conditiile in care sportivii si arbitrii pot participa la competitiile internationale", a declarat Rudel Obreja.

"Asta este dovada ca au facut un mare abuz si il vom demonta la forurile superioare. Voi merge mai departe la TAS pana se va face dreptate, pentru ca suspendarea mea, dictata dupa turneul de la Iasi, nu a fost in baza unor acte oficiale, ci in urma unui abuz", a adaugat oficialul roman.

Rudel Obreja a fost suspendat din functia de presedinte al FRBox de catre AIBA, dupa ce la Olimpiada de la Beijing oficialul roman i-a acuzat pe unii oficiali ai forului mondial de implicare in manipularea arbitrilor. AIBA a cerut organizarea unor alegeri pentru inlocuirea lui Rudel Obreja. In urma scrutinului din 27 octombrie 2010, Obreja a fost reales in functie, insa forul mondial nu a recunoscut aceste alegeri. Drept urmare, la inceputul lunii martie 2011, AIBA a anuntat suspendarea provizorie a Federatiei Romane din toate competitiile.