"Pur si simplu Lucian este cel mai bun pugilist pe care l-am intalnit pana acum. E inteligent, loveste cu mare forta, fara sa mai pun la numar faptul ca este greu de atins", a precizat Brian Magee dupa infrangerea prin KO suferita in fata lui Lucian Bute, in Centre Bell din Montreal.

Bute vs Magee (4)Foto: Reuters

"Bute nu m-a lasat sa fac nimic, chiar am fost frustrat la un moment dat. Si-a diversificat foarte bine atacurile. Cum mi-a dat lovituri in corp de cateva ori, credeam ca va continua asa, insa m-a surprins cu un upecut in barbie pentru a pune capat meciului" - Brian Magee (conform Mediafax).

"Suntem dezamagiti, dar am vazut un mare campion in Lucian Bute. Este clar cel mai bun pugilist din lume la supermijlocie. Este numarul 1 si cred ca va ramane mult timp. Brian mi-a spus imediat dupa meci ca nu-i venea sa creada cat de bun este Bute" - Pat Magee, impresar Brian Magee.

Lucian Bute, bani castigati dupa cucerirea titlului mondial:

200.000 de dolari dupa meciul cu Alexandro Berrio

700.000 de dolari dupa meciul cu William Joppy

700.000 de dolari dupa meciul cu Librado Andrade

500.000 de dolari dupa meciul cu Fulgencio Zuniga

908.000 de dolari dupa meciul cu Librado Andrade

700.000 de dolari dupa meciul cu Edison Miranda

1.000.000 de dolari dupa meciul cu Jesse Brinkley

2.000.000 de dolari dupa meciul cu Brian Magee

Lucian Bute l-a invins pe irlandezul Brian Magee, in meciul pentru titlul mondial IBF, dupa o remarcabila demonstratie de maiestrie tehnica si tactica. Dupa ce si-a studiat adversarul in ring, Bute a scos la iveala upercutul necrutator cu care l-a trimis de 4 ori la podea pe Magee. Salvat de gong in reprizele 6 si 7, irlandezul nu a mai avut nicio sansa in repriza a 10, cand lovitura lui Bute a fost prea puternica. Romanul ramane campionul mondial al supermijlociilor, versiunea IBF.