Lucian Bute si-a aparat cu succes, pentru a saptea oara, titlul mondial IBF, categoria supermijlocie, dupa ce l-a facut KO, in repriza a zecea, pe irlandezul Brian Magee. "Sunt fericit de spectacolul pe care l-am facut, e o onoare ca romanii s-au trezit sa ma vada. Sper sa in aceasta vara sa boxez in Romania. Cum a venit lovitura decisiva? Nu am fost in Florida in vacanta, l-am studiat mult, iar upercutul a venit singur", a precizat Bute imediat dupa terminarea disputei de la Centre Bell, Montreal.

Lucian ButeFoto: Reuters

"Ma simt foarte bine, sunt fericit de spectacolul pe care l-am facut. E o onoare ca romanii s-au trezit sa ma vada, ma bucur ca au avut ce vedea. Inca nu stiu ce va urma, sper ca in aceasta vara sa boxez in Romania. Vrem sa organizam un meci acasa. Am avut promisiuni, sper sa fie in lunile iunie sau iulie. Kessler (nr. Mikkel Kessler (43-2, 32 KO) a fost prezent in sala, dar nu si-a revenit inca dupa accidentarea la ochi. Ar putea fi posibil un meci cu el in noiembrie sau decembrie.

Nu am fost in Florida in vacanta, doua antrenamente pe zi, sase zile pe saptamana. L-am studiat mult, iar upercutul a venit singur. Mereu ma pregatesc pentru 12 reprize, boxul este periculos, trebuie sa fii tot timpul serios. Stiam ca este un boxer foarte bine, cu capul tare. L-am lovit foarte dur din primele reprize, a fost foarte greu. A fost agresiv, dar dupa loviturile de la ficat, lucrurile au inceput sa se schimbe. La acest nivel, nu trebuie sa subestimezi niciun adversar" - Lucian Bute, pentru B1TV.

Vezi aici desfasurarea partidei dintre Lucian Bute si Brian Magee.

Presa internationala: Seara magica a campionului roman.

Mikkel Kessler arunca manusa: Il voi bate pe Bute la el acasa