Lucian Bute si-a pastrat titlul mondial, versiunea IBF, dupa o victorie inainte de limita (repriza 10) in fata irlandezului Brian Magee. Meciul s-a disputat la Montreal, in "Centre Bell", in fata a aproximativ 20.000 de spectatori.

Lucian ButeFoto: AGERPRES

Bute a alocat primele reprize "studiului" - dupa ce i-a "citit" jocul, a declansat ofensiva, lovind cu upercutul, lovitura sa preferata: in repriza a 6-a, Magee a cazut la podea, dar a fost salvat de gong. Sutuatia irlandezului s-a agravat in runda urmatoare, cand Magee a ajuns de doua ori la podea (!), insa si de aceasta data gongul l-a tinut in meci. Din acest punct, finalul a devenit o chestiune de minute - in repriza a 10, tot cu o lovitrua de upercut, Bute pune capat intalnirii si isi pastreaza centura cu diamante.

Rezultate tehnice Gala de la Montreal

Vanes Martirosian b. KO Bladimir Hernandez (repriza a doua)

Olivier Kote b. KO Michael Lozada (repriza I)

Viorel Simion b.p. Pedro Navarrete - a fost prima aparitie a lui Simion pe ringul din Montreal - emotiile l-au facut sa aiba un meci mai greu decat era cazul: a fost numarat de doua ori in repriza II, apoi a primit un avertisment pentru lovitura interzisa. Simion a dominat in schimb celelalte reprize, pentru a obtine a 13-a victorie consecutiva ca profesionist.

Sebastien Gauthier b. KO Soto Ramirez (repriza a doua)

Schiller Hyppolite b.p. Patrick Tessier.

Benoit Gaudet b.p. Adrian Verdugo