Lucian Bute isi va apara pentru a saptea oara titlul la categoria super-mijlocie, versiunea IBF, in fata irlandezului Brian Magee. Caracterizat de galatean drept "cel mai bun adversar de pana acum", Magee va fi primul pugilist stangaci pe care il va intalni Bute din 2007 incoace, irlandezul fiind gata sa faca meciul vietii sale.

Bute vs. MageeFoto: Agerpres

Ultima data cand Lucian Bute (27-0) s-a luptat cu un stangaci a fost in urma cu patru ani, cand l-a invins pe Sergey Tatevosyan. "Au trecut patru ani de cand nu am mai intalnit un stangaci, dar m-am antrenat cu luptatori de mana stanga. Am suferit la antrenamente si vreau sa ofer un spectacol bun. Magee este un luptator puternic din punct de vedere fizic si foarte agresiv. Loveste puternic cu ambele maini, dar are si slabiciuni, iar noi avem o strategie buna de joc", a declarat Bute.

Brian Magee (34-3-1) nu considera un dezavantaj faptul ca este "outsider" in meciul cu Bute. "Nu e prima data cand lupt departe de casa si sunt cotat cu sansa a doua. Faptul ca nu sunt favorit nu e o noutate pentru mine. In fiecare lupta am fost asa. Cu toate acestea intotdeauna am reusit. Partea buna e ca sunt irlandez si unul dintre lucrurile pe care irlandezii stiu sa il faca este sa lupte", a declarat Magee, care in urma cu 14 luni l-a invins in Danemarca pe favoritul local Mads Larsen, devenind campion eruopean.

"Am muncit mult sa ajung aici si cred ca merit sa fiu aici. E visul oricarui pugilist. Trebuie sa fac meciul vietii mele, dar totul este posibil. In fata unui jucator ca Bute trebuie sa fii pregatit pentru orice. Odata ce esti invins, e greu sa urci din nou pe scara", a continuat Magee.

Intrebat daca s-a pregatit in mod special pentru "croseul ucigator" de stanga al lui Bute, Magee a declarat: "M-am pregatit, sunt capabil sa primesc lovituri la corp".

"Am vizionat multe imagini cu Magee si nu ma astept la un picnic. Este sansa vietii lui, nu are nimic de pierdut si nici nu este intimidat de publicul ostil. Magee este mai bun decat precedentii mei adversari, Fulgencio Zuniga, Edison Miranda si Jesse Brinkley. Ma astept la o lupta fizica. Magee se agata de adversarul sau si va trebui sa ma misc bine in ring. Daca voi reusi sa fac acest lucru meciul meu va fi mai usor", a mentionat Lucian Bute.

"Intru in ring pregatit sa castig in fiecare minut in orice lupta si asa reusesc sa-mi domin adversarul. Daca reusesc prin KO, e in regula, dar nu asta este ceea ce incerc sa fac. Incerc sa castig lupte si pana acum am reusit", a adaugat pugilistul roman.

In cazul in care va castiga contra lui Magee, urmatorul adversar al lui Bute ar putea fi fostul campion Mikkel Kessler: "Ma concentrez doar asupra lui Magee acum. Imi voi face griji despre Kessler dupa ca castig aceasta lupta", a mentionat Lucian Bute.

In primul sau meci pentru Showtime, Lucian Bute isi apara pentru a saptea oara centura IBF pe care a castigat-o in 2007, cu o victorie la Alejandro Berrio. Lupta cu Brian Magee va avea loc la Montreal, in 19 martie de la ora 22:00 (duminica, 20 martie, 04:00, ora Romaniei) si va fi transmisa in direct pe B1TV si in format Livetext pe HotNews.ro.