​Pugilistul roman Jo Jo Dan (29 ani) l-a invins, sambata la Montreal, pe fostul campion mondial Stevie Forbes (SUA), meciul fiind intrerupt in repriza a sasea dupa cei doi s-au dat cap in cap. Romanul a castigat la puncte si a devenit astfel challenger oficial pentru titlul mondial la categoria usoara, versiunea WBC. Pentru a putea intra insa in ring alaturi de detinatorul centurii, Andre Berto (Haiti), Jo Jo Dan va mai avea un obstacol de trecut.​

Jo Jo DanFoto: Agerpres

"Jo Jo Dan are un cap tare si, intr-un sport ca boxul, un astfel de se poate dovedi a fi folositor", a titrat publicatia Montreal Gazette dupa victoria romanului.

Meciul dintre Ionut Ion, alias Jo Jo Dan, si Stevie Forbes, 33 ani, 35 victorii (11 prin KO) si 9 infrangeri, s-a incheiat dupa 30 de secunde scurse din repriza a sasea, cei doi pugilisti lovindu-se din greseala cap in cap. Americanul a inceput sa sangereze, iar medicul a decis ca acesta nu mai poate continua. Conform regulamentului, cei trei arbitri au adunat punctele inregistrate pana in acel moment, iar castigator a iesit romanul, cu 58-56

"A fost cel mai dificil meci de pana acum. Am boxat cu un adversar cu multa experienta. Imi pare rau ca ne-am lovit cap in cap cand meciul devenea mai aprins. Am fost sigur de victorie. Am pus presiune pe adversar si am lovit clar. Cred ca am avut mai multe lovituri decat el. L-am lovit la corp, dar nu parea ca este ranit. A fost greu sa fiu rabdator", a declarat Jo Jo Dan.

"Ne bucuram pentru victorie. Speram sa castigam altfel acest meci, dar o victorie este o victorie. Vrem sa ne luptam pentru titlul WBC intr-un an de zile", a declarat promoterul lui Jo Jo Dan, Cristian Ganescu, pentru TVR.

Pentru a deveni challenger obligatoriu pentru titlul mondial, Jo Jo Dan va trebui sa dispute inca un meci impotriva invingatorului dintre Mike Jones (SUA) si Jesus Soto (Mexic).

Pugilistul roman, care are acum in palmares 28 de victorii, din care 15 prin KO, si o singura infrangere, ar putea boxa si impotriva lui Manny Pacquiao, promoterul sau dezvaluind ca au existat discutii cu apropiatii filipinezului pentru un meci intre cei doi.