Consiliul Mondial de Box (WBC) a declarat vacant titlul la categoria supermijlocie, castigat de filipinezul Manny Pacquiao in luna noiembrie a anului trecut, dupa o lupta cu Antonio Margarito. Decizia a fost unanima si a venit ca urmare a faptului ca sportivul filipinez a decis sa nu-si apere titlul.

Pacquiao (dreapta), invins prin KO de MarquezFoto: Agerpres

Organizatiile de box nu permit sportivilor sa detina mai multe centuri la multiple clase in acelasi timp. De obicei, WBC da luptatorilor sai un termen de doua saptamani dupa ce au castigat titlul la o a doua categorie pentru a se decide. In cazul lui Manny Pacquiao, WBC a asteptat trei luni, insa filipinezul a trimis o scrisoare prin care i-a anuntat ca nu isi va apara titlul la supermijlocie.

WBC s-a intrunit marti si a decis sa declare vacant acest titlu "ca urmare a deciziei unanime a membrilor WBC, avand in vedere incapacitatea campionului de a-si apara titlul WBC". Filipinezul, care in noiembrie a obtinut al optulea titlu mondial din cariera la opt clase diferite, a mentionat ca pe viitor vrea sa participe si la alte categorii. Pacquiao (53-3-2, 38 KO) detine inca titlul la supermijlocie, versiunea WBO, urmand a-si apara centura in luna mai, in fata lui Shane Mosley.

Challengerul oficial care va lupta pentru titlul vacant este Saul "Canelo" Alvarez, detinatorul titlului WBC Silver la supermijlocie. Contracandidatii sai vor fi decisi prin vot de catre oficialii WBC.