A fost aproape de a castiga Turul Frantei in 2010, dar promite sa-si ia revansa anul acesta. Andy Schleck este pregatit pentru marea provocare de pe soselele Frantei. "Indiferent daca Alberto Contador va participa sau nu, sunt favorit la castigarea competitiei", a declarat Andy. In 2011, Le Tour se va desfasura intre 2 si 24 iulie.

Andy Schleck Foto: Reuters

"Mai e mult pana la Turul Frantei, consider insa ca sunt favorit si normal ca voi merge acolo pentru a castiga. Indiferent daca Alberto Contador va putea participa sau nu, eu ma voi concentra pe ceea ce am eu de facut. Raman la ideea ca sunt favorit chiar daca Alberto va fi in sa".

"Ibericul imi este rival pe sosea, asta este ideea cu care plec la drum. Am avut un Tur al Frantei bun in 2010, am castigat doua etape, dar l-am pierdut mult prea devreme pe Frank (nr. fratele sau). Am trait clipe minunate la Saxo Bank, dar lucrurile se mai schimba in viata. Era timpul pentru o noua provocare".

"Am in proiect si Il Giro (nr. Turul Italiei), dar pentru moment ma intereseaza doar Turul Frantei. Am incredere in sansele mele si in faptul ca acum am mai multa experienta", a declarat Andy Schleck.

Alberto Contador (Astana) a castigat Turul Frantei, editia din 2010, cu un timp de 91h58'49", in timp ce Andy Schleck (Saxo Bank) a fost al doilea, la doar 39 de secunde.