Remus Tudor a incheiat pe locul 20 Campionatul Mondial de Schi Nordic pentru Juniori, proba de sarituri cu schiurile. 69 de saritori din 24 de tari au luat parte la competitia care s-a desfasurat la Otepaeae, in Estonia.

Remus TudorFoto: Arhiva personala

Remus a concurat, in data de 28 ianuarie, impotriva unor sportivi din tari cu renume in sarituri cu schiurile cum sunt Austria, Germania, Norvegia, Finlanda, Cehia si Slovenia.

Remus Tudor a avut un total de 215 puncte, performanta cu care a reusit sa se claseze pe locul 20. In varsta de 18 ani, sportivul roman a avut sarituri care au masurat 87, respectiv 89 de metri.

"Rezultatul inregistrat de Remus Tudor in aceasta competitie de varf confirma eficienta programelor de pregatire tehnica si forma fizica buna a sportivilor din lotul national, a caror evolutie este vizibila de la an la an. Performanta este cu atat mai valoroasa cu cat el a concurat impotriva unor sportivi experimentati din tari precum Norvegia, Finlanda, Austria sau Germania. Sunt sigur ca, in anii urmatori, sportivii romani vor continua acest trend ascendent si vor lupta pentru primele locuri in astfel de competitii de nivel ridicat" - Florin Spulber, antrenorul coordonator al echipei de sarituri cu schiurile a Romaniei.

Competitia de la Otepaeae a fost castigata de Vladimir Zografski (Bulgaria), acesta fiind urmat de Stefan Kraft (Austria) si Kaarel Nurmsalu (Estonia).

Competitia s-a desfasurat pe o trambulina cu dimensiune de 100 de metri (HS100), iar cea mai lunga saritura a fost de 100 de metri (Stefan Kraft, Austria).

Echipa nationala de sarituri cu schiurile a Romaniei face parte din programul OMV Move&Jump, lansat in anul 2007. Obiectivul acestui program este situarea saritorilor cu schiurile din Romania in primii zece din lume in urmatorii ani.