Elvetianca Sarah Meier a devenit noua campioana euopeana la patinaj artistic, la o zi dupa ce sportiva de 26 de ani si-a anuntat retragerea. Cu un program liber fara greseala, Meier a invins-o pe campioana editiei trecute, Carolina Kostner (Italia) si pe liderul clasamentului dupa programul scurt, Kiira Korpi (Finlanda).

Mondialul de Patinaj nu va mai avea loc la TokyoFoto: Reuters

Meier a fost una dintre revelatiile programului scurt, elvetianca reusind sa se claseze pe un neasteptat loc trei. Dupa prestatia de vineri, elvetianca a anuntat ca acest Campionat European va fi ultima competitie din cariera sa, dupa ce in ultimele trei sezoane a fost victima mai multor accidentari.

Intrata ultima in competitie la programul liber de sambata, Meier nu a fost doborata de presiune, ba din contra, a reusit sa se "hraneasca" din energia publicului de pe PostFinance Arena din Berna si a facut un exercitiu fara greseala, fiind de altfel si singura dintre favorite care nu a cazut la programul liber.

Medaliata de doua ori cu argint la Europene, in 2007 si 2008, Meier a reusit sa obtina primul sau aur de la aceasta competitie, in ultima sa prestatie din cariera: "Am visat intotdeauna la acest moment, dar nu am crezut ca mi se va indeplini", a declarat Meier la finalul competitiei.

Podium patinaj artistic, feminin:

1. Sarah Meier (Elvetia) 170.60 puncte

2. Carolina Kostner (Italia) 168.54 puncte

3. Kiira Korpi (Finlanda) 166.40 puncte