Lance Armstrong si-a incheiat, duminica, la Tour Down Under, cariera internationala in ciclism, insa continua sa fie in centrul atentiei pentru acuzatiile de dopaj ce i se aduc. Pe lista "dusmanilor" sai s-a adaugat si fostul sau antrenor personal, Mike Anderson, care a oferit autoritatilor americane informatii despre practicile ciclistului.

Lance ArmstrongFoto: Reuters

Autoritatile americane il investigheaza pe Lance Armstrong dupa ce fostul sau coechipier, Floyd Landis, l-a acuzat ca s-a dopat pe vremea cand concura pentru US Postal, echipa alaturi de care a castigat sase titluri in Turul Frantei. Lui Landis i s-a alaturat acum si Mike Anderson, fost mecanic si asistent personal al lui Lance Armstrong. Anderson sustine ca a gasit in baia lui Armstrong o cutie pe care scria "Andro" (de la steroidul Androstenedione), dar si ca el era cel care incerca sa-i pacaleasca pe agentii anti-doping care apareau acasa la ciclist.

"Sa fiu cinstit, atunci cand mi-am dat seama de ceea ce se intampla am fost foarte necajit deoarece Lance era prietenul meu. Cand am fost fortat si a trebuit sa spun ca stiu ce se intampla, a fost ca si cum as fi spus unor copii ca nu exista Mos Craciun", a declarat Anderson.

Fostul apropiat al lui Armstrong a vorbit deja cu Jeff Novitzky, agentul special ce conduce investigatia in cazul lui Armstrong. "Am vorbit cu Novitzky la telefon de mai multe ori in ultimul an. Tipul este descris ca fiind Eliot Ness al acestei epoci si daca il ai pe urmele tale esti in pericol. Nu cred ca aceasta ancheta va avea un final fericit pentru Lance", a mentionat Anderson referindu-se la anchetatorul ce are o reputatie de temut, el fiind si cel care a condus cu succes ancheta in cazul atletei Marion Jones.

Intrebat care va fi, in opinia sa rezultatul anchetei, Anderson a spus: "Ce va fi, va fi. Dar el poate deveni simbolul deceniilor de coruptie din ciclismul profesionist".