Lance Armstrong s-a retras oficial din activitatea internationala cu ocazia ultimei etape a Tour Down Under (in Australia), desfasurata in cursul zilei de duminica. In varsta de 39 de ani, ciclistul american detine recordul de victorii in Turul Frantei, Texanul impunandu-se de nu mai putin de sapte ori.

Lance ArmstrongFoto: Reuters

"Plec stiind ca am dat totul si nu este nevoie sa mi se ofere vreo placheta sau sa mi se ridice vreo statuie. Am castigat de sapte ori Turul Frantei si cred ca am schimbat modul in care era privit acest sport . Am revolutionat modul de antrenament, forta mentala intr-o echipa, modul de pregatire a curselor, modul de a vinde acest sport si de a-l povesti lumii intregi", a declarat Lance Armstrong cu ocazia cursei din Australia (citat de Mediafax).

Intre 1999 si 2005, Armstrong a castigat de sapte ori consecutiv Turul Frantei, acesta fiind un adevarat record pentru lumea ciclismului.

Nascut pe 18 septembrie 1971, la Dallas - Texas, Lance Armstrong "a alergat" de-a lungul carierei pentru echipele Motorola (1992-1996), Cofidis (1997), US Postal (1998-2005), Astana (2009) si Team RadioShack (2010).