Danezul Peder Pedersen, membru al UCI (Federatia Internationala de Ciclism), a declarat ca situatia lui Alberto Contador este departe de a fi rezolvata. Oficialul inclina sa creada ca va fi destul de dificil pentru iberic sa concureze in acest an. "Sunt sanse destul de reduse ca Alberto sa poata concura in Turul Frantei, editia 2011", a precizat nordicul.

Alberto ContadorFoto: Reuters

"Informatia pe care o avem noi acum este aceea conform careia Contador a comis un delict care ii poate aduce o suspendare de doi ani de zile. In aceste conditii, este greu de crezut ca el mai poate concura anul acesta in Turul Frantei", a declarat Pedersen, membru executiv in cardul Comitetului Antidoping din cadrul UCI.

"Ca sa fiu sincer, este un moment destul de greu pentru Alberto Contador. Cazul nu este nici pe departe de a fi rezolvat si depinde foarte mult de Federatia Spaniola de Ciclism" - a fost de parere Anders Damgaard, ofiterul de presa al echipei Saxo Bank (team pentru care a semnat Contador dupa terminarea Turului Frantei 2010).

Dupa ce a picat testul antidoping (in corp i-a fost gasit clenbuterol), Contador a sustinut mereu ca este nevinovat - Alberto a precizat ca este victima unei nedorite contaminari alimentare, cu carne de vita.

Cu toate acestea, Alberto risca doi ani de zile de suspendare din toate competitiile. De asemenea, daca va fi gasit vinovat, ibericul va fi deposedat si de castigarea Turului Frantei, editia 2010, competitie care ii va reveni lui Andy Schleck (Luxemburg).