Sportivul roman Eduard Novak, medaliat cu aur la Campionatele Mondiale de Paraciclism din 2009, a ramas fara bicicletele unicat si fara echipamentele de concurs, dupa ce a fost pradat de hoti, informeaza Realitatea. In varsta de 34 de ani, sportivul harghitean crede ca cineva a vrut sa-l impiedice sa participe la CM de pista, din martie.

Eduard NovakFoto: Agerpres

"Bicicleta mea, cu care am castigat Campionatul Mondial, bicicletele cu care am castigat locul 2 la Campionatul Mondial de pista, in 2009, toate au disparut, plus toate componentele de sosea. Eu cred ca in mare parte scopul acestei infractiuni a fost indreptat catre mine, deci cineva a vrut sa-mi faca rau, sa ma opreasca in ceea ce vreau eu sa fac", a declarat Novak, potrivit sursei mai sus citate.

Hotii au furat sala de antrenamente si magazia de echipamente doar cele doua biciclete ale lui Noavk, desi acolo se mai aflau alte 13 biciclete. Paguba se ridica la suma de 20.000 de euro, iar autoritatile au deja cativa suspecti.

"Politistii au demarat cerectarile in vederea identificarii autorilor, dar in special a recuperarii prejudiciului pentru care am solicitat si fotografii in asa fel incat bicicletele sa poata fi identificate", a mentionat Gheorghe Filip, purtatorul de cuvant al IPJ Harghita.

Eduard Novak a participat in competitiile de patinaj viteza, insa in 1996 a fost nevoit sa renunte, dupa ce piciorul drept i-a fost amputat, ca urmare a unui accident de masina. In 2001 s-a indreptat catre mountain bike, ajutat fiind de o proteza de carbon. Novak a devenit vicecampion mondial în 2007, dublu medaliat la Jocurile Paralimpice din 2008 si campion mondial de paraciclism in 2009.