Thomas Morgenstern a castigat, in cursul zilei de luni, etapa a treia din cadrul "Turneului celor patru trambuline" la sarituri cu schiurile, austriacul fiind urmat Adam Malysz (Polonia) si Tom Hilde (Norvegia), informeaza AP.

Thomas Morgenstern "zburand" la InnsbruckFoto: Reuters

La Innsbruck, Morgenstern a fost de neoprit, austriacul dominandu-si adversarii. In fata de aproximativ 20.000 de spectatori, Tomas a sarit 129.5 de metri (prima incercare) si 126.5 (a doua), incheind turneul cu un total de 266.5 puncte. Adam Malysz, cel de-al doilea clasat, a sarit 128 de metri (prima) si 127 de metri (a doua incercare).

Al treilea s-a clasat Tom Hilde, norvegianul reusind performante de 127.5 metri si 122 de metri. Demn de mentionat este faptul ca nordicul l-a depasit pe Simon Ammann, unul dintre marii favoriti.

Etapa a doua s-a disputat la Garmisch-Partenkirchen (Germania) si a fost castigata de Simon Ammann (131 de metri, 142.1 puncte - a doua saritura nu a mai fost efectuata din cauza vremii nefavorabile). Al doilea s-a clasat Pavel Karelin (Rusia), in timp ce al treilea a fost Adam Malysz (Polonia).

Morgenstern s-a mai impus si la Oberstdorf (pe doi a fost Matti Hautamaeki, in timp ce pe trei s-a clasat Manuel Fettner), iar avansul austriacului fata de Ammann in clasamentul general este de 27.3 puncte (va fi foarte greu de surmontat). Ultima etapa se va desfasura, miercuri, la Bischofshofen.