Reprezentantii Romaniei la Cupa Mondiala de Judo de la Suwon (Coreea de Sud) au reusit sa cucereasca doua medalii de aur. Corina Caprioriu a urcat pe prima treapta a podiumului la categoria 57 de kilograme, in timp ce Dan Fasie a obtinut aurul la categoria 66 kilograme. Romania a incheiat competitia pe locul al treilea in clasamentul pe medalii.

Corina CaprioriuFoto: Agerpres

Corina Oana Caprioriu a obtinut medalia de aur, la categoria 57 de kilograme, dupa ce in faza grupelor le-a invins pe Anita Angom Chanu (India), Helene Receveaux (Franta) si Guirong Zhu (China). In semifinala , sportiva romanca a trecut de Jan-Di Kim (Coreea de Sud), iar in finala s-a impus in fata britanicei Gemma Howell.

Andreea Chitu, participanta si ea la categoria 57 de kilograme, a incheiat concursul pe locul al cincilea, in timp ce la categoria 48 kg, Carmen Bogdan a incheiat pe 7, cu doua victorii din trei meciuri.

In competitia masculina, Romania a reusit sa straluceasca din nou, Dan Fasie obtinand aurul la 66 kg, dupa ce a trecut de Kadek I Rakyanda (Indonesia) si Bo-Bae Hwang (Coreea de Sud) in grupe, iar in semifinale l-a invins pe chinezul Renwang Liu. Fasie a castigat aurulu invingandu-l in finala pe sud-coreeanul Jun-Ho Cho.

Cu aceste doua medalii de aur, Romania a incheiat competitia pe locul al treilea in clasamentul pe medalii, dupa Coreea de Sud (7 medalii de aur, 5 de argint si 10 de bronz) si China (2 medalii de aur si doua de bronz).