Boxerul Lucian Bute va promova imaginea turistica a Romaniei si va purta controversatul logo al frunzei, parte a brandului de tara, la meciurile pe care le va disputa, a anuntat miercuri ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea.

Ea a precizat ca sustine organizarea unui meci pentru mondial la categoria super-mijlocie IBF in Romania, deoarece acest eveniment "ar atrage atentia lumii intregi" asupra tarii noastre.

Elena Udrea a afirmat ca Lucian Bute va putea promova imaginea Romaniei "in special in SUA, in America de Nord, unde am stabilit ca destinatie tinta pentru atragerea turistilor in perioada urmatoare".

"Imaginea Romaniei este promovata mult mai bine de mari sportivi decat de mari politicieni", a adaugat ea.

Lucian Bute a pledat din nou pentru organizarea unui meci pentru titlul mondial la Bucuresti, in vara anului viitor, in conditiile in care contractul pe care il are contine o clauza ce permite acest lucru.

Organizarea unui astfel de meci este destul de costisitoare, o gala in care Bute ar putea sa lupte la Bucuresti putand ajunge la costuri totale de aproximativ trei milioane de euro, afirma, la inceputul lunii noiembrie, Rudel Obreja, presedintele Federatiei Romane de Box.