Echipajul feminin de 8+1 al Romaniei a castigat, duminica, medalia de bronz in cadrul Campionatelor Mondiale de canotaj ce se desfasoara pe lacul Karapiro, in Noua Zeelanda. Vicecampioane ale editiei trecute, de la Poznan (Polonia), tricolorele de la 8+1 s-au clasat pe ultima treapta a podiumului, aducand Romaniei singura medalie de la mondiale in acest an.

Romania, bronz la Mondialele de canotajFoto: worldrowing.com

Echipajul Romaniei, format din Roxana Cogianu, Ionela Zaharia, Maria Diana Bursuc, Ioana Craciun, Adelina Cojocariu, Nicoleta Albu, Camelia Lupascu, Eniko Mironcic si carmaciul Teodora Stoica, a plecat de pe culoarul al cincilea, iar dupa 500 si 1000 de metri se afla pe pozitia a treia. Dupa 1.500 de metri parcursi, tricolorele au coborat pana pe patru, insa au fortat pe ultima portiune si au incheiat pe locul al treilea, in sase minute si 18.96 secunde.

SUA si-a pastrat medalia de aur, trecand linia de final dupa 6 minute si 12.42 secunde, in timp ce Canada a devenit vicecampioana mondiala, inregistrand un timp de 6 minute si 16.12 secunde.

Echipajul de dublu rame al Romaniei, format din Camelia Lupascu si Nicoleta Albu, a ratat calificarea in Finala A, dar a castigat finala B, incheiand Mondialele pe locul al saptelea.

Click aici pentru a vedea finala de 8+1 feminin de la Mondialele de canotaj!