Inotatorul Francis 'Fran' Crippen (SUA) a murit sambata in timpul Cupei Mondiale de inot, in proba de maraton 10 km de la Fujairah (Emiratele Arabe Unite), informeaza Federatia Internationala de Natatie. Medaliat cu bronz la Mondialele din 2009, sportivul american a disparut in ultima runda a probei, fiind gasit dupa doua ore de la incheierea competitiei, plutind pe apa.

Francis CrippenFoto: Reuters

Cauzele decesului sportivului de 26 de ani sunt inca necunoscute, Federatia Internationala de Natatie deschizand o ancheta in acest sens. Potrivit presei americane, Crippen ar fi lesinat in timpul probei. La finalul cursei, coechipierul sau a anuntat lipsa sa, iar scafandrii l-au gasit dupa doua ore.

"Fran era un inotator campion dar, mai important, o persoana incredibila si va ramane in memoria noastra pentru calitatile sale extraordinare" a mentionat intr-un comunicat Federatia de Natatie a Statelor Unite ale Americii.

Crippen a castigat doua titluri in SUA in proba de 800 metri liber in bazin, in 2006 hotarand sa treaca la inot-maraton. In 2007 a castigat medalia de aur la Jocurile Pan Americane, in 2009 a obtinut bronzul la Mondialele de maraton 10 km de la Roma, iar in 2010 bronz in proba de 5km, in Canada.

Ultimul mesaj pe Facebook al sportivului: "In Dubai pentru ultima Cupa Mondiala a sezonului si dupa ... vacanta in Italia!"

Planurile lui Crippen pentru viitor erau sa participe la Olimpiada din 2012 si sa devina primul american medaliat cu aUr la maraton, informeaza Reuters.

UPDATE: Potrivit testelor medicale preliminare, sportivul american a a suferit un atac de cord fatal.