Pugilistul Lucian Bute a sosit sambata in Romania, dupa ce cu o saptamana in urma si-a aparat cu succes pentru a sasea oara titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, in fata americanului Jesse Brinkley. Romanul a vorbit despre televizarea meciurilor sale in Romania, despre declaratiile lui Doroftei la adresa sa, dar si despre planurile sale pentru anul viitor.

Lucian Bute, victorios impotriva lui Jesse BrinkleyFoto: Agerpres

"Vreau sa multumesc celor de la Radio Romania Actualitati pentru ca i-au ajutat pe romani sa auda transmisia meciului. Multi l-au vazut pe internet, pe site-urile piratate. Singurul regret este ca partida s-a vazut pe cinci continente, dar nu si in Romania. Nu toti au avut acces la interent. Era foarte bine daca se televiza, pentru ca sunt sigur ca erau multi dornici sa-l vada. E o situatie dificila in Romania din punct de vedere financiar si inteleg asta, numai meciul meu nu il mai aveau pe cap.", a declarat Lucian Bute la intoarcerea in tara, citat de gsp.ro.

Meciul dintre Lucian Bute si Jesse Brinkley a putut fi urmarit in tari de pe cinci continente, insa nu si in Romania, nicio televiziune nefiind interesata de aceasta partida. Televiziunea Romana a emis vineri un comunicat de presa prin care explica faptul ca nu a difuzat meciul pentru ca "nu a primit nicio oferta in scris".

In privinta valorii adversarilor sai de pana acum, Bute a spus: "Am auzit ca au fost multe comentarii cu privire la forta lui Brinkley. A fost un challenger obligatoriu. El si-a castigat dreptul de a boxa cu mine. Este unul dintre cei mai buni boxeri la categoria supermijlocie. Nu l-am cerut eu, nu mi l-a impus InterBox, el a luptat pentru a boxa cu mine. De acum inainte o sa boxez cu oricine. Ma duc in SUA, boxez cu orice adversar, nu am nici o problema. Stiu ca s-a comentat de cinci ani despre adversarii cu care boxez pentru a-mi apara titlul mondial. Eu nu am ce sa fac, sunt foarte multi care ma refuza, eu nu pot sa-i oblig, sa-i invat box".

Despre declaratiile lui Leonard Doroftei, campionul IBF la supermijlocie a mentionat: "Este parerea lui si trebuie respectata. Nu ma deranjeaza ceea ce a spus, nu am nimic cu el. Am boxat la Montreal, pentru ca vin si ma sustin 15.000 de oameni, acolo m-am obisnuit sa boxez. E normal sa ma gandesc si la bani, pentru ca un pugilist profesionist are o cariera de 4-5 ani. Trebuie sa-ti asiguri intr-un fel si viitorul. Pe de alta parte, daca v-ati uitat atent, sunt anumite declaratii in care s-a contrazis."

Referitor la planurile sale pentru anul viitor, Bute a declarat ca va boxa in trei meciuri, intr-unul din ele fiind posibil ca adversarul sau sa fie amricanul Kelly Pavlik: "Raman trei saptamani in Romania. Trebuie sa-mi reincarc bateriile, pentru ca urmeaza un an 2011 foarte incarcat. Voi boxa in trei meciuri, primul pe 12 martie. Va fi un an foarte interesant. Unul dintre posibilii adversari ar putea fi Pavlik."