​Pugilistul Shannon Briggs se afla la terapie intensiva si va fi operat luni, dupa ce sambata a fost invins, la Hamburg, de catre Vitali Klitschko, in lupta pentru centura WBC la categoria grea. Presa internationala il critica dur pe arbitrul intalnirii, acuzandu-l de lipsa de reactie.​

Shannon Briggs, trimis in spital de Vitali KlitschkoFoto: Reuters

Vitali Klitschko (Ucraina) l-a dominat clar pe Briggs, pastrandu-si centura la finalul meciului. Pugilistul american a parasit pe propriile picioare ringul, insa, potrivit cotidianului german Bild, s-a prabusit in camera unde ii erau facute teste pentru controlul anti-doping. Briggs a fost dus de urgenta la spital, unde i s-a pus diagnosticul: hemoragie cerebrala, rani la umarul stang si fracturi la ambii pometi. Luni, Briggs va fi operat la Hamburg.

Lipsa de reactie a arbitrului Ian John-Lewis a starnit critici in presa internationala, oficialul fiind acuzat ca nu a verificat niciodata daca americanul mai poate sau nu continua lupta si nu a oprit partida, desi era clar ca Briggs era "terminat" dupa runda a saptea.

Staff-ul lui Briggs nu a scapat nici el de critici, insa Herman Caceido, antrenorul americanului, s-a aparat declarand ca pugilistul i-a interzis sa arunce prosopul.

"Daca acela ar fi fost elevul meu, niciodata nu l-as fi lasat sa mai boxeze dupa runda a zecea. Dupa ce a primit acele lovituri, cu siguranta Briggs nu va mai fi la fel", a mentionat antrenorul lui Klitschko.

Potrivit Bild, Shannon Briggs (119 kg) a primit 302 lovituri in corp si fata.