Cu toate ca si-a aparat cu succes centura de campion mondial IBF (pentru a sasea oara), Lucian Bute s-a declarat dezamagit la finalul disputei cu Jesse Brinkley ca partida sa nu a fost transmisa in direct in Romania. In plus, meciul cu americanul ar fi trebuit sa aiba loc in tara, dupa cum i-au promis oficialitatile romane la inceputul anului. "A vorbit cu premierul Boc, trebuia sa se boxeze in Romania. Este dezamagit", a declarat Rudel Obreja, presedintele FRB.

Bute trebuia sa boxeze in RomaniaFoto: AGERPRES

"Lucian s-a intalnit si a vorbit cu premierul Emil Boc. Meciul asta trebuia sa fie in Romania, dar probabil nu s-a mai putut din punct de vedere financiar. Nici TVR macar nu a transmis meciul lui. Bute era dezamagit. Cand vorbesti cu premierul sa boxezi in Romania si nu se intampla, esti dezamagit. Mai e dezamagit ca meciul nu a fost transmis de TVR. El a zis mereu ca boxeaza pentru romani. Nu stiu nici macar sa fi fost aici vreun corespondent roman. Lucian are expunere sub unele personaje romanesti de care mi-e jena sa vorbesc. El ii respecta si ii iubeste pe romani. O sa venim acasa pe 23 octombrie si vom avea o conferinta de presa", a declarat Rudel Obreja, presedintele Federatiei Romane de Box, la Realitatea TV.

Lucian Bute a devenit campion mondial pe 19 octombrie 2007, atunci cand l-a invins prin KO in repriza a 11-a pe columbianul Alejandro Berrio. Dupa acest moment, "Mister KO" si-a aparat centura in sase randuri: pe 29 februarie 2008 l-a batut pe americanul William Joppy (KO tehnic in repriza a-10-a), pe 24 octombrie a trecut de Librado Andrade (dupa o partida controversata, romanul a castigat la puncte), pe 13 martie 2009 a castigat prin KO tehnic in fata lui Fulgencio Zuniga, pe 29 noiembrie s-a impus categoric prin KO (in repriza a patra) impotriva lui Librado Andrade, in timp ce pe 17 aprilie 2010 l-a zdrobit pe Edison Miranda (Columbia) dupa numai trei runde. Pe 15 octombrie 2010, romanul il invinge (KO, runda a noua) pe americanul Jesse Brinkley, ajungand la cota 22 de victorii inainte de limita.

Lucian Bute - campion mondial IBF, categoria supermijlocie, si-a pastrat centura deja de sase ori

Palmares la profesionisti: 27 de victorii (22 prin KO), 0 egaluri si 0 infrangeri.

S-a nascut pe 28 februarie 1980 (Pechia - Galati) si are 1.88m si 76.2 kg

Antrenor: Stephane Larouche.