​Lucian Bute isi pune pentru a 6-a oara titlul mondial in joc: vineri noapte la Montreal (sambata, in zori, la Bucuresti), romanul il va infrunta pe americanul Jesse Brinkley, intr-un meci care nu poate fi vazut in Romania - nicio televiziune din Bucuresti nu va prelua gala de la Centre Bell.

Lucian ButeFoto: interbox.ca

Brinkley (35 de victorii - 2 infrangeri) a castigat dreptul de a boxa pentru titlul mondial IBF, dupa ce l-a invins pe Curtis Stevens, in ianuarie. La sosirea in Canada, Jesse Brinkley a oferit publicului sansa de a vedea un antrenament, in care si-a etalat loviturile puternice, dar a aratat si ca viteza executiilor este inferioara celei dezvoltate in mod obisnuit de Bute.

Romanul s-a pregatit in acelasi loc, Miami, in care a avut cantonamentul dinaintea precedentului meci (cu Miranda, KO in repriza a treia). De altfel, antrenorul Stephane Larouche a dezvaluit ca Lucian nu si-a neglijat sub nicio forma pregatirea si nu isi subestimeaza adversarul.

Bute are un palmares impresionant: 26 de victorii, din tot atatea meciuri, cu 21 de succese obtinute prin KO. De altfel, pentru roman, un succes (asteptat si de casele de pariuri) l-ar aduce mai aproape de obiectivul sau pentru 2011 - sa cucereasca titlul mondial in toate versiunile.

Conform oficialilor din Montreal, au fost purtate deja discutii cu HBO, pentru un meci important care sa fie organizat in martie 2011. Important este ca Bute sa respecte calculul hartiei si sa il depaseasca in mod convingator pe Brinkley.

In gala de vineri noapte, de la Montreal, vor mai boxa alti doi romani: Adrian Diaconu si Jo Jo Dan.