Federatia Internationala de Box (IBF) i-a acordat o recompensa lui Lucian Bute pentru performantele sale, romanul aparandu-si cu succes de cinci ori centura de campion mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF. Bute a primit un inel comemorativ de la supervizorul IBF, Lindsey Tucker, inaintea unei conferinte de presa.

Bute vs. BrinkleyFoto: Captura Youtube.com

"IBF are o politica ce prevede acordarea unui inel campionilor nostri care isi apara centura de trei ori. Trebuia sa i-l dam la intrunirea noastra trecuta, de la Porto Rico, dar il inmanam astazi", a declarat supervizorul Lindsay Tucker.

Bute are 26 de victorii, din care 21 prin KO, si nicio infrangere. Romanul isi va apara pentru a sasea oara in cariera centura de campion la categoria supermijlocie, versiunea IBF, in fata americanului Jesse Brinkley. "Si eu vreau sa am un asemenea inel. Daca l-ar putea pune in joc alaturi de centura eu as fi fericit", a declarat Brinkley, care are 35 de victorii in cariera (22 prin KO) si 5 infrangeri.

Meciul dintre Bute si Brinkley va avea loc la Montreal in noaptea de vineri spre sambata si va fi transims pe cinci continente, insa in Romania nu va fi transmis de nicio televiziune.

Conferinta de presa Bute - Brinkley: