Americanul Jesse Brinkley e increzator inaintea celei mai importante lupte din cariera sa, cand il va infrunta pe romanul Lucian Bute pentru titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, meci ce va avea loc la Centre Bell (Montreal) in noaptea de vineri spre sambata.

Lucian ButeFoto: AGERPRES

"Mai voi lupta in orasul lui Bute si nici nu as fi vrut sa fie altfel. Nu simt niciun fel de presiune. Nu am nimic de pierdut si la ora meciului voi fi relaxat. Totul este minunat, din toate punctele de vedere: fizic, spiritual, mental, emotional, financiar", a declarat Brinkley pentru Fight Hype.

Lucian Bute isi va apara pentru a sasea oara centura, insa nu ii inspira teama urmatorului sau adversar: "Bute are cate cinci degete la fiecare picior, cinci degete la fiecare mana, sangele sau este rosu, inima ii pompeaza sangele, astea sunt lucrurile care ma fac sa cred ca poate fi invins. E un barbat, asa cum sunt si eu. Isi leaga sireturile la fel ca mine, are o voce ca a mea. Nu e diferit de mine. Nu e diferit fata de niciun alt om. Voi fi eu impotriva lui. Eu sunt o persoana foarte competitiva. E o lupta si orice se poate intampla".

"Voi avea in fata cel mai mare si rau monstru. Nu ma voi lupta cu vreun batranel, ci cu un ucigas tanar la el acasa. Stiu care sunt calitatile mele, stiu care este conditia mea fizica, stiu ce fel de persoana sunt, dar cred ca aceasta lupta va fi diferita, una in care-mi va fi testata barbatia. Cred ca el va scoate tot ceea ce e mai rau din mine, va scoate animalul din mine. Dar la naiba, eu nu am nimic de pierdut. M-am pregatit zece saptamani pentru o singura noapte si totul trebuie sa mearga bine atunci", sustine luptatorul american.

"Ma voi lupta cu un monstru stangaci. Respect tot ceea ce are el de oferit. Eu nu-i voi arata prea mult respect, dar daca tratez cu lipsa de respect tot ceea ce el poate da atunci imi va trimite capul in randul al cincilea, asa ca trebuie sa musc rau", a adaugat Brinkley.

"Am o echipa minunata, m-am maturizat din punct de vedere mental, fizic. Lovesc puternic, sunt aprig. Pot sa lupt 12 runde. Daca acest baiat crede ca poate sa ma domine si sa ma invinga, atunci se inseala iar echipa sa il minte. Daca el crede ca eu sunt prea mic pentru el si el prea mare, atunci da e mai mare, dar doar la inaltime si la marimea pantofului, mare scofala. Stiu la ce sa ma astept de la un campion neinvins, un monstru, un cosmar. La ce e mai bun. M-am pregatit si sunt gata sa il atac. De obicei nu-mi asum riscuri, dar in acea noapte sunt dispus sa risc", a concluzionat americanul.

Lupta dintre Lucian Bute si Jesse Brinkley, din 15 octombrie, va fi difuzata in Canada, SUA, Africa, Japonia, China, Noua Zeelanda, Australia, Indonezia, Malaezia, Marea Britanie, Albania, Grecia, Polonia, Franta, insa nu si in Romania, deoarece nicio televiziune nu a achizitionat drepturile de televizare de la ESPN. In cadrul aceleiasi gale vor lupta si alti doi romani: Adrian Diaconu si Jo Jo Dan.