Laboratorul antidoping din Bucuresti a fost sparte in noaptea de sambata spre duminica si se pare ca, la prima vedere, hotii au vizat sustragerea unor documente, a declarat, pentru Mediafax, presedintele Agentiei Nationale Antidoping (ANAD), Gratiela Vajaiala.

Ea a precizat ca oficialii ANAD au cateva banuieli, deoarece in ultima perioada s-a lucrat la un caz important de dopaj.

"Inca nu stiu amanunte despre ceea ce s-a intamplat, pentru ca acum este politia inauntru, iar noi inca nu avem voie sa intram. Din cate am discutat cu cei care se ocupa de caz, ni s-a spus ca trei persoane, cu fetele acoperite, au spart sediul ANAD, intrand prin spatele cladirii, dupa ce au rupt un grilaj si au spart un geam. Hotii au intrat in biroul directorului ANAD, doamna Mia Lamor".

Gratiela Vajaiala a precizat ca primele informatii indica faptul ca spargerea a fost data pentru a sustrage niste documente, in conditiile in care "hotii nici macar nu s-au atins de laptopul directoarei".

"Au cautat numai documente, dar asteptam sa cerceteze politia de acum. Avem cateva banuieli, pentru ca in ultima perioada am avut un caz important. Nu putem sa ne pronuntam, pana nu se vor termina cercetarile", a spus Vajiala.

Laboratorul de la Bucuresti este acreditat de Agentia Mondiala Antidoping (WADA) din iulie 2009. Acesta este singurul din regiune si aici se analizeaza probe din mai multe tari este-europene.