Concursul gratuit de escalada "Cupa Scolilor" - etapa a VI-a va avea loc sambata 9 octombrie pe panoul din cadrul Liberty Center, Bucuresti, intre orele 18:00-22:00. Peretele este amplasat intr-o incapere cu peste 650 mp de pictura executata manual, are o inaltime de 9 m, o suprafata catarabila de 50 mp si dispune de peste 600 de prize. Evenimentul va avea urmatoarele etape: escalada, traversare, coborare in rapel, tehnica speologiei alpine, precum si cateva elemente de alpinism utilitar pentru cei mai mari concurenti. Concursul se va desfasura pe 3 grupe de varsta (baieti si fete): 7-10 ani; 11-13 ani; 14-16 ani.

EscaladaFoto: Hotnews

Escalada se face in totala siguranta, asigurat in coarda, toate echipamentele fiind certificate. Panoul are opt trasee cu grade de dificultate de la 4 la 6+ (un grad destul de ridicat in escalada) si este accesibil copiilor cu varste mai mari de 5 ani, precum si tinerilor si adultilor.

De la inaugurare, panoul de escada al Clubului Magic Aventura a gazduit mai multe competitii pentru copii; elevii cu varste cuprinse intre 7 si 18 ani participand la editiile “Cupei scolilor” la escalada. Concursul scolar se deruleaza pe parcursul intregului an 2010.

Vor exista premii constand in echipamente sportive, intrari libere la panoul de escalada precum si la mesele de ping-pong, air-hockey, fotbal, trambulina si giroscopul cu care este dotata sala. La asigurat vor sta alpinisti experimentati precum si un cadru didactic practicant al escaladei sportive.

Initiativa apartine lui Marius Macsentian, fondatorul Clubului Magic Aventura, si se doreste o modalitate alternativa de petrecere a timpului liber pentru copii, adolescenti si adulti, propunand vizitatorilor un mod activ de a-si pune la incercare aptitudinile fizice si spiritul de aventura.

Cititi aici un interviu cu Marius Macsentian despre escalada si concurs.