Echipa feminina de sah a Romaniei a castigat primele doua meciuri la Olimpiada de la Kanti Mansik (Rusia), acumuland 7,5 puncte din 8 posibile: 4-0 cu Egipt 3,5-0,5 cu Filipine. In ruda a treia, sahistele noastre intalnesc nationala Croatiei.

Echipa Romaniei

Cristina Adela Foisor 1,5 puncte (din 2 posibile) - a lasat o jumatate de punct lui Chardine Camacho (Filipine) cu care a remizat.

Elena Luminita Cosma 2 puncte (2)

Carmen Voicu 2 puncte (2)

L'Ami Alina 2 puncte (2)

La aceasta Olimpiada, Romania nu este reprezentata si de echipa masculina, din cauza unui diferend financiar intre federatie si componentii nationalei.

Federatia a anuntat de saptamana trecuta ca 4 mari maestri romani au refuzat sa participe, intrucat au solicitat plata onorariului de participare in avans. FR Sah a explicat ca nu poate onora decat jumatate din suma, din cauza crizei financiare.

Cei patru mari maestri (Dieter Nisipeanu, Constantin Lupulescu, Vladik Nevednici si Mircea Parligras) au dezvaluit cuantumul sumei: 1.000 de euro de jucator. "Am jucat la multe Olimpiade fara niciun ban din partea federatiei", au precizat cei patru sahisti, acuzand statutul "jalnic" al jucatorului profesionist de sah din Romania.