Alina Dumitru nu a reusit nici in acest an sa-si treaca in palmares singurul titlu ce ii lipseste: cel mondial. Campioana olimpica si europeana la judo, sportiva legitimata la Steaua a incheiat Campionatele Mondiale de judo de la Tokyo pe locul al treilea la categoria 48 de kg, aceasta fiind a treia medalie de bronz mondial a romancei.

Alina Dumitru, argint la Cupa MondialaFoto: Agerpres

Alina a incheiat pe prima pozitie grupa din care facea parte, invingandu-le pe sportivele Frederique Jossinet (Franta), Bat-Erdene Baljinnnyam (Mongolia) si Valentina Moscatt (Italia). In semifinale, insa, romanca a pierdut in fata reprezentantei tarii gazda, Haruna Asami.

In lupta pentru medalia de bronz, Alina Dumitru a invins-o pe coreeanca Jung-Yeon Chung, scor 20-1, si isi adauga astfel a treia medalie de bronz mondial in palmares, dupa cele obtinute la Cairo (in 2005) si la Rio de Janeiro (in 2007). De cinci ori campioana europeana la categoria 48 de kg, in perioada 2004-2008, Dumitru este si detinatoarea titlului olimpic, obtinut la Beijing, in 2008.