Romania a reusit sa castige, scor 11-10, partida disputata impotriva Spaniei (vicecampioana mondiala) in cadrul Campionatului European de Polo. Dupa ce in prima partida au trecut cu 12-6 de Turcia, tricolorii au bifat un succes foarte important contra uneia dintre cele mai puternice echipe din lume.

Romania, victorie mare cu SpaniaFoto: Reuters

Romania fusese intrecuta de iberici la Cupa Mondiala de la Oradea, Spania invingand cu 14-8. Lucrurile au stat altfel insa luni, tricolorii castigand o disputa destul de echilibrata (scor 11-10).

A fost 2-1, 3-2, 3-5, 3-2 pe reprize, Romania reusind al doilea succes din tot atatea partide la CE gazduit de Croatia. Golurile Romaniei au fost marcate de Matei (3 goluri), Georgescu (3), Ghiban (2), C. Radu (2 goluri) si Negrean (1).

Spania a inregistrat astfel al doilea esec de la turneul final european, dupa ce a pierdut cu 7-6 in prima partida contra Italiei.

"Am pierdut ultimele meciuri disputate impotriva Spaniei, dar astazi (nr. luni) lucrurile au stat altfel. Am fost mult mai atenti si am avut parte si de noroc. Ne-am impus in ambele meciuri de pana acum, dar mai avem mult de munca" - Ladislav Balanov, antrenor secund Romania, citat de site-ul oficial al competitiei.

Urmatoarea partida a Romaniei se va desfasura, miercuri, de la ora 19.00, impotriva Croatiei, tara gazda a competitiei.