Echipajul masculin de canoe dublu al Romaniei a reusit sa obtina duminica titlul mondial in proba de 500 de metri, dupa ce cu o zi inainte au reusit o performanta fantastica in proba de 1.000 de metri, obtinand medalia de aur. Plecati de pe culoarul al saptelea, Alexandru Dumitrescu si Victor Mihalachi au avut un finis excelent, recuperand trei pozitii pe ultimii 100 metri.

Dumitrescu-Mihalachi, triplu campioni mondiali universitariFoto: Agerpres

Canoistii romani Alexandru Dumitrescu si Victor Mihalachi au facut sa rasune de doua ori imnul national al Romaniei la Mondialele de kaiac-canoe de la Poznan. Dupa ce sambata au castigat titlul mondial pe distanta de 1.000 de metri, duminica au repetat "isprava" si la 500 de metri.

Plecati de pe culoarul al saptelea, Dumitrescu si Mihalachi au parcurs primii 250 de metri ai cursi in 49.02 secunde, aflandu-se pe locul al treilea. Echipajul romanesc a mai coborat o pozitie, pana pe patru, dar au gabdit cursa foarte bine din punct de vedere tactic si au atacat pe ultimii 100 de metri, trecand primii linia de sosire.

Romanii au fost cronometrati cu 1:40.781, fiind urmati pe podium de Sergey Bezugliy si Maksim Prokopenko (Azerbaidjan) la 0.496 secunde si de Pavel Petrov si Alexander Kostogold (Rusia) la 0.564 secunde.

Ultimul titlu mondial al Romaniei la canoe dublu pe distanta de 500 de metri data din 1994 de la turneul din Mexic, atunci cand echipajul format din Gheorghe Andriev si Grigore Obreja a obtinut aurul.

UPDATE Dumitrescu si Mihalachi au concuract duminica dupa-amiaza si in proba de 200 de metri si au incheiat proba pe locul al cincilea, la o distanta de 0.808 secunde de liderul Lituania.

Romania a obtinut la Mondialele de la Poznan si o medalie de argint, castigata de echipajul de canoe 4 al Romaniei pe distanta de 1.000 de metri, format din Gabriel Gheoaca, Nicolae Bogdan, Mihail Simion, Florin Comanici.