Andrei Munteanu a devenit campion olimpic de tineret, obtinand medalia de aur la inele in cadrul primei editii a Jocurilor Olimpice de Tineret ce se desfasoara in perioada 14-26 august la Singapore. Atletele Alina Rotaru si Bianca Razor au adus si ele doua medalii de argint Romaniei, ridicand numarul total al medaliilor tricolore la cinci, dupa cele doua medalii de bronz obtinute de Ioan Prundeanu la vasle simplu si Razvan Tudosie, la inot, in proba de 50 metri bras.

Alina Rotaru, argint la JO de TineretFoto: Agerpres

Alina Rotaru, legitimiata la CSA Steaua Bucuresti si port-drapelul Romaniei la JO de Tineret, a reusit cea mai buna performanta din cariera sa in calificari, sarind 6,40 metri. In finala, romanca nu a mai reusit acest rezultat, cea mai buna saritura a sa fiind cea de-a patra, dupa ce in primele doua a sarit 6.32 metri si 6.31 metri, pe a treia ratand-o. Cu un rezultat de 6,38 metri Alina Rotaru si-a asigurat medalia de argint. Aurul i-a revenit nemtoaicei Lena Malkus (6.40 metri), iar bronzul americancei Le'Tristan Pledger (6.17 metri).

Bianca Razor, care in 8 august a implinit 16 ani, a adus cea de-a doua medalie a Romaniei de la Olimpiadele de Tineret. Romanca a trecut a doua linia de sosire in proba de 400 metri, oprind cronometrul la 53.10 secunde. Titlul olimpic i-a revenit americancei Robin Reynolds (52.57 secunde), care a reusit cel mai bun rezultat al sau din acest sezon. Pe locul al treilea s-a situat nigerianca Bukola Abogunloko (53.47 secunde).

UPDATE: Gimnastul roman Andrei Munteanu a devenit campion olimpic de tineret in proba de inele, cucerind medalia de aur cu un punctaj de 14.350. Locul secund i-a revenit japonezului Yuya Kamoto (14.200), iar medalia e bronz a obtinut-o spaniolul Nestor Abad (14.150).