Echipajul masculin de canoe dublu al Romaniei a obtinut medalia de aur pe distanta de 1.000 de metri in cadrul Campionatelor Mondiale de kaiac-canoe de la Poznan, invingandu-i la foto-finis pe reprezentantii Belarusului. Romania a obtinut sambata si o medalie de argint la canoe dublu.

Echipajul romanesc, in frunteFoto: Reuters

Nicoleta Tertis, a cincea dupa primii 250 de metri ai finalei mici de la kaiac simplu, a recuperat si la jumatatea distantei era pe locul al patrulea. Romanca a incheiat pe locul al treilea cu un timp de 4:10.779, la 3,244 secunde de chinezoaica Wenjun Ren (China) si in spatele cehoaicei Anna Adamova (4:10.235).

Echipajul de canoe 4 al Romaniei, format din Gabriel Gheoaca, Nicolae Bogdan, Mihail Simion, Florin Comanici, a obtinut medalia de argint pe distanta de 1.000 de metri. Romania era pe locul sase dupa 250 de metri iar la jumatatea distantei erau deja pe locul doi. Dupa o batalie stransa cu repezentantii Germaniei, echipajul romanesc a obtinut argintul, dupa un final decis la foto finis.

Sportivii romani au oprit cronometrul la 3:20.548, fiiind la 1,824 secunde de reprzentantii Belarusului care au obtinut aurul: Dzimitry Rabchanka, Dzimitry Vaitsishkin, Dzianis Harazha, Aliaksandr Vauchetski. Bronzul i-a revenit echipajului Germaniei, format din Chris Wend, Tomasz Wylenzek, Ronald Verch, Erik Rebstock.

UPDATE: Echipajul de canoe dublu al Romaniei, format din Alexandru Dumitrescu si Victor Mihalachi, a obtinut medalia de aur pe distanta de 1.000 de metri. Romania a inceput foarte bine distantandu-se rapid la o lungime de barca fata de ceilalti competitori. Dumitrescu si Mihalachi au terminat proba in trei minute si 37.317 de secunde, avand insa emotii pe final deoarece fratii bielorusi Andrei si Aliaksandr Bahdanovich incheiand la +0.008 secunde in spatele lor. Locul trei le-a revenit ungurilor Marton Toth si Robert Mike.