Alberto Contador (castigatorul ultimei editii din Turul Frantei) a semnat un contract valabil pentru urmatoarele doua sezoane cu Saxo Bank, informeaza Marca. Mutarea a confirmata de Bjarne Riis, directorul echipei daneze. Transferul s-a materializat dupa ce fratii Schleck (Andy si Franck) au anuntat ca ii parasesc pe cei de la Saxo Bank.

Alberto ContadorFoto: Reuters

La finalul editie 2010 a Turului Frantei, Andy Schleck a anuntat ca el si fratele sau (nr. Franck) vor parasi echipa Saxo Bank, cei doi urmand sa se alature unei echipe luxemburgheze (numele nu a fost inca facut public). In aceste conditii, Bjarne Riis s-a miscat rapid si a obtinut semnatura lui Alberto Contador, castigatorul Marii Bucle.

"Sunt mandru sa anunt ca Alberto Contador este noul nostru rutier. Este un ciclist de clasa mondiala, iar pe noi nu poate decat sa ne bucure enorm acest transfer. Speram sa avem o colaborare fructuoasa, contractul nostru cu Alberto intinzandu-se pe urmatoarele doua sezoane" - Bjarne Riis, director Saxo Bank.

"Sunt bucuros ca am semnat cu Saxo Bank, echipa condusa de Bjarne Riis. Consider ca ma integrez perfect in filozofia echipei, iar alaturi de sponsori puternici sper sa avem rezultatele mult dorite. Avem capacitatea de a juca un rol foarte important in ciclismul mondial in urmatorii ani", a precizat Alberto Contador.