Alberto Contador, triplul castigator al Turului Frantei, se va desparti la finalul acestui an de echipa Astana. Ciclistul spaniol a hotarat sa nu-si reinnoiasca intelegerea cu echipa kazaha si "va analiza cu calm" ofertele celorlalte echipe. Potrivit Gazzetta dello Sport, Contador ar putea fi coleg de la anul cu Fabian Cancellara deoarece este aproape de a semna cu echipa lui Bjarne Riis.

Alberto ContadorFoto: AGERPRES

"Alberto Contador a respins ultimatumul dat de eschipa Astana, care ii ceruse pentru martea trecuta un raspuns definitiv la oferta de reinnoire a contractului pentru urmatoarele sezoane. Contractul lui Alberto Contador cu Astana expira la finalul acestui sezon", se arata in comunicat.

In cele trei sezoane cu echipa din Kazakhstan, Contador a castigat, pe langa alte turnee, doua titluri in Turul Frantei, si cate un titlu in Il Giro si La Vuelta.

Desi Contador nu a mentionat nimic despre viitoarea sa echipa, publicatia italiana Gazzetta dello Sport sustine ca spaniolul se va alatura echipei lui Bjarne Riis, care si-a gasit un nou sponsor (compania de software americana Sungard) dupa ce compania "Saxo Bank" a anuntat ca nu-si va prelungi contractul dupa finele acestui sezon.

Contador ar urma sa-i inlocuiasca pe fratii Schleck in echipa, alaturandu-se elvetianului Fabian Cancellara. Potrivit aceleiasi surse, Contador nu va veni singur la echipa, ci va aduce alti patru rutieri spanioli: Benjamin Noval, Daniel Navarro, David De La Fuente si Jesus Hernandez.