Un biatlonist rus de 15 ani a murit vineri dupa ce a fost impuscat de un coleg in timpul antrenamentelor, informeaza AFP. Incidentul a avut loc la baza sportiva Izhevsk din regiunea rusa Udmurtia, scoala ce apartine fostei biatloniste Albina Akhatova.

Biatlonist rus, impuscat de un colegFoto: Agerpres

Directorul bazei sportive, Alexei Zakolyukin, a declarat ca politia locala a demarat deja o ancheta in acest caz. "Inca nu stim detaliile acestui incident. Stim doar ca un biatlonist de 15 ani a fost impuscat de un coleg. Regulile de siguranta prevad ca toate cartusele sa fie date biatlonistilor doar in timpul cursurilor si doar in prezenta antrenorilor. Politia incearca sa afle cum a fost posibil ca acele cartuse sa apara in campus".

Federatia Rusa de Biatlon a infiintat o comisie care va studia circumstantele in care a avut loc accidentul si va publica un raport inainte de 1 august.

Biatlonul este o combinatie de schi fond si tir si reprezinta unul dintre cele mai populare sporturi de iarna din Rusia. Accidentele din timpul tragerilor sunt neobisnuite, avand in vedere masurile stricte de siguranta.