Lance Armstrong a fost nevoit sa abandoneze Turul Californiei in cea de-a cincea etapa, dupa ce septuplul castigator al turului Frantei a suferit, joi, un accident. Accidentul ciclistului american a avut loc la putin timp dupa ce fostul sau coechipier, americanul Floyd Landis, l-a acuzat ca a folosit substante interzise pentru a-si imbunatati performantele.

Armstrong a cazut in cea de-a cincea etapa a Turului Californiei, alaturi de alti rutieri. Ciclistul s-a ales cu un ochi sangerand si un cot umflat, fiind dus la spital pentru mai multe teste.

"E pacat ca am fost nevoit sa ma retrag atat de devreme si sa nu fiu capabil sa-l ajut pe Levi Leipheimer pentru a obtine o noua victorie. Am vrut sa continui, dar ochiul imi era umflat, nu puteam vedea bine, iar durerea de la cot ma impiedica sa am control asupra bicicletei. Am fost usurat cand am aflat ca nu mi-am rupt nimic. Voi avea nevoie de cateva zile pentru a ma recupera si ma voi intoarce pe bicicleta cat de curand posibil", a declarat Armstrong intr-un comunicat.