Lance Armstrong este ingrijorat din cauza formei sale fizice, inaintea inceperii Turului Californiei. Confruntandu-se cu mai multe probleme medicale in acest sezon, ciclistul american recunoaste ca are unele indoieli in privinta starii sale fizice, dar nu isi pierde speranta ca va putea castiga din nou Turul Frantei.

Lance Armstrong, probleme cu forma fizicaFoto: Reuters

159 de ciclisti vor lua startul duminica in Turul Californiei, dar Lance Armstrong nu se afla printre favoriti. Luptandu-se pentru a-si recapata forma fizica, dupa ce in acest sezon a avut mai multe probleme medicale, Armstrong a declarat: "M-am chinuit sa-mi recapat forma fizica. Mi-ar placea sa cred ca ma indrept in directia cea buna. Dar de aceea suntem aici. Este o oportunitatea foarte buna pentru a ne testa".

Ingrijorat de forma sa fizica, americanul recunoaste ca pana acum nu a avut un sezon foarte bun: "Sunt un ciclist care nu a avut prea multe indoilei. Dar acum am unele indoieli. Am incercat sa-mi simplific viata, dar acum este o perioada agitata. Nu am avut un sezon prea bun, dar nu cred ca e nevoie sa tragem semnalul de alarma, ci ca este momentul in care semnele trebuie luate in seama".

"Am aproape 39 de ani si ma intrec cu baieti de 20 de ani. Cred cu adevarat ca aceasta generatie de ciclisti este mult mai buna decat acea cu care ma intreceam eu cand aveam 30 de ani", a adaugat Armstrong.

De sapte ori castigator al Turului Frantei, Armstrong crede ca Turul Californiei il va ajuta sa-si recapete forma fizica pentru a putea face fata cu brio in Marea Bucla, competitie ce va incepe peste sase saptamani: "Eu inca am credinta ca voi putea castiga Turul Frantei. Oamenii ar putea sa creada ca este o afirmatie nebuneasca, dar eu voi face tot ce pot mai bun si o sa vedem ce se va intampla".

Turul Californiei va avea loc in perioada 16-23 mai si ii va avea printre favoriti pe coechipierul lui Armstrong, Levi leipheimer, Andy Schleck sau Fabian Cancellara.