Sahistul indian Anand a castigat partida a 4-a a meciului pentru titlul mondial, contra bulgarului Veselin Topalov. Cu piesele albe, Anand a sustinut o partida magistrala, obligandu-l pe Topalov sa cedeze la mutarea 32.

Inaintea acestei partide, Anand avea ascendentul moral al unei victorii pozitionale obtinute in jocul 2; pentru a nu intra pe o analiza a adversarului, Topalov a ales sa joace o alta varianta din Apararea Catalana. Din pacate pentru bulgar, Anand s-a dovedit pregatit si pentru aceasta varianta - indianul a condus cu mana sigura ostilitatile in jocul de mijloc, obligandu-l pe Topalov sa isi dezechilibreze pozitia. La mutarea 22, Anand a sacrificat o piesa usoara, atacand rocada, observand ca Topalov isi deplasase piesele importante pe celalalt flanc. Indianul a calculat exact toate complicatiile, pentru ca Topalov nu a putut apara pozitia, iar la mutarea 32 a cedat.

Vezi aici partida a patra a meciului Anand - Topalov!

La general, Anand conduce cu 2,5 - 1,5. Joi este zi de pauza; meciul se reia vineri, cu Topalov la comanda pieselor albe.