Prima zi de "pace" in meciul pentru titlul mondial de sah de la Sofia: challengerul Veselin Topalov nu a putut depasi apararea exacta a campionului Anand, astfel ca jucatorii au convenit asupra remizei la mutarea 46.

Dupa experienta din prima partida (cand a intrat pe o analiza a bulgarului), Anand a folosit o alta deschidere, Apararea Slava, in care este recunoscut drept unul din marii specialisti. Topalov, cu albele, s-a dezvoltat rapid si a avut o pozitie ceva mai buna, dar nu a putut concretiza: Anand si-a rezolvat problemele de coordonare a pieselor, a egalat pozitional, apoi a condus partida spre o remiza clara.

Vezi aici partida a treia a meciului Anand - Topalov!

Topalov a continuat sa joace, chiar daca pozitia era egala - bulgarul este un dusman declarat al remizelor, managerul sau anuntand inaintea acestui meci ca Topalov nici nu va propune, nici nu va accepta remiza. Marti, in a treia partida a acestui meci, sahistul bulgar a avut de a face cu una dintre pozitiile de remiza clara, in care singura sansa de a rupe echilibrul este sa risti nepermis de mult. La mutarea 46, s-a consemnat remiza, dupa ce pozitia s-a repetat de trei ori.

Miercuri se va juca partida a 4-a, in care Anand va conduce piesele albe. La general, scorul este egal, 1,5-1,5.