In lipsa dublului campion mondial Marian Dragulescu, echipa nationala masculina a Romaniei s-a clasat abia pe locul al saptelea in finala pe echipe de la Campionatul European de la Birmingham (Marea Britanie) tricolorii ratand pentru prima data in ultimii zece ani clasarea pe podium. Flavius Koczi si compania au obtinut 254,675 puncte, in timp ce noua campioana Germania a avut un total de 266,150 puncte.

Echipa Romaniei, reprezentata de Flavius Koczi, Ovidiu Buidoso, Adrian Bucur, Alin Jivan si Cosmin Iancu, a obtinut calificarea in finala de pe locul al cincilea. La prima rotatie din finala, dupa o evolutie foarte buna la sarituri, tricolorii ocupau prima pozitie, dar dupa a treia rotatie au cazut pana pe sapte. Desi la ultimele cinci editii echipa Romaniei a plecat cu doua medalii de aur, doua de argint si una de bronz, anul acesta tricolorii au avut o clasare mult sub asteptari.

In absena campioanei en-titre, Rusia, care nu a putut participa la eveniment din cauza restrictiilor traficului aerian, Germania a obtinut medalia de aur, cu un punctaj de 266,150. Pe locul secund s-a clasat echipa Marii Britanii, aceasta obtinand pentru prima data in istorie o medalie la concursul pe echipe de la CE. Pana la acesta editie, britanicii nu se mai calificasera niciodata in finala pe echipe de la Europene. Podiumul la CE a fost completat de echipa Frantei.

Duminica, in utima zi de competitie, vor avea loc finalele pe aparate ale seniorilor si juniorilor.