Presa internationala lauda evolutia lui Bute din partida cu Miranda (victorie superba prin KO in runda a treia), jurnalistii fiind de parere ca romanul ar putea ajunge cat de curand una dintre vedetele postului american HBO. "Miranda a fost zdrobit de un Lucian aflat intr-un moment fast al carierei. Putem spune doar: Next, please!" - The Sydney Morning Herald.

"Bute ramane neinvins si dupa partida cu Edison Miranda, romanul traversand o perioada fasta a carierei sale. Un upercurt de stanga a pus capat unei dispute care se anunta echilibrata cel putin prin prisma declaratiilor. Columbianul a fost nevoit sa se recunoasca invins in runda a treia, atunci cand dupa o lovitura puternica a romanului picioarele i-au devenit moi. Miranda a fost zdrobit de Lucian. Putem spune doar: Next, please!" - The Sydney Morning Herald.

"Lucian Bute este un sportiv deosebit, iar in plus este si foarte carismatic. Romanul este un pugilist bun, creste de la o disputa la alta. Ar putea deveni un adevarat star pentru HBO" - Luis Barragan, director de programe al HBO Sports (au aproximativ 30 de milioane de telespectatori in America).

"Este clar pentru toata lumea din acest moment: Lucian Bute este cel mai bun la categoria sa. A probat-o din plin impotriva lui Miranda. Romanul a executat un upercut ca la carte, iar columbianul nu avea cum sa reziste. Lucian este un atlet deosebit si un personaj foarte placut ochiului. Trebuie insa felicitata din plin echipa din spatele romanului. Stephane Larouche (antrenorul), Jean Bedard (unul dintre reprezentantii sai) si Melanie Olivier (nutritionista)" - cyberpresse.ca.

"Bute a fost impresionant impotriva lui Miranda, seria deosebita a romanului punandu-l la pamant pe columbian. Edison nu s-a mai putut ridica, iar Lucian si-a pastrat inca o data titlul mondial. Romanul si-a imbunatatit cu aceasta ocazie numarul victoriilor obtinute prin KO - 21" - Associated Press.

"Bute pe Miranda dupa numai trei runde. In fata a 16.000 de oameni, romanul a facut o adevarata reprezentatie de box. Lucian a ramas neinvins si dupa aceasta disputa, iar pentru roman se deschid posibilitatile sa apara in Super Six, celebrul turneu al celor de la Showtime" - theboxinghistorian.com.

"Spre incantarea publicului din Montreal (nr. resedinta de adoptie a romanului), Bute l-a distrus pe Miranda cu un puternic upercut de stanga la jumatate reprizei a treia. A boxat inteligent si a stiut sa profite de fiecare as pe care il avea in maneca. Este un jucator de urmarit" - AFP.

Lucian Bute a devenit campion mondial pe 19 octombrie 2007, atunci cand l-a invins prin KO in repriza a 11-a pe columbianul Alejandro Berrio. Dupa acest moment, "Mister KO" si-a aparat centura in cinci randuri: pe 29 februarie 2008 l-a batut pe americanul William Joppy (KO tehnic in repriza a-10-a), pe 24 octombrie a trecut de Librado Andrade (dupa o partida controversata, romanul a castigat la puncte), pe 13 martie 2009 a castigat prin KO tehnic in fata lui Fulgencio Zuniga, pe 29 noiembrie s-a impus categoric prin KO (in repriza a patra) impotriva lui Librado Andrade, in timp ce pe 17 aprilie 2010l-a zdrobit pe Edison Miranda (Columbia) dupa numai trei runde. A fost cea de-a 21-a victorie prin KO a galateanului.