Lucian Bute si-a aparat pentru a cincea oara titlul mondial (categoria supermijlocie, versiunea IBF) intr-o arena Centre Bell (Montreal) plina pana la refuz. Edison Miranda a rezistat doar trei reprize in fata campionului roman. "Am studiat foarte bine adversarul, a iesit foarte bine. Am lucrat acest upercut de stanga, nu a fost nimic intamplator", a declarat "Mister KO".

"Am studiat foarte bine adversarul, a iesit foarte bine. Am avut doua luni de zile in Florida, iar acest lucru s-a vazut in acesta seara. Am lucrat acest upercut de stanga cu antrenorul meu, nu a fost nimic intamplator. Multumesc tuturor celor din tara care s-au trezit din nou pentru mine"- Lucian Bute (Radio Romania Actualitati).

"Am muncit mult pentru acest meci, am luat in calcul toate posibilitatile. Am incercat inca de la inceput sa imi impun ritmul, stiam ca asta este secretul. Dupa ce am preluat controlul disputei, totul a fost usor. Am fost pregatit foarte bine si am facut orice sacrificiu ca centura sa ramana la mine. Am lovit puternic de alte doua ori inainte de KO, am stiut ca sufera din privirea lui, cu toate ca nu a vrut sa arate asta. Din aproape in aproape pregatesc fiecare lupta, totul trebuie luat pas cu pas. La final totul este deosebit cand lumea este multumita de tine si de ceea ce a vazut. Sunt deschis pentru orice confruntare"- Lucian Bute pentru HBO America.

"Obiectivul nostru a fost acesta lovitura upercut de stanga, stiind ca Miranda se lasa usor descoperit. Sunt mandru de Lucian"- Stephane Larouche, antrenor Bute (Radio Romania Actualitati).

Lucian Bute a devenit campion mondial pe 19 octombrie 2007, atunci cand l-a invins prin KO in repriza a 11-a pe columbianul Alejandro Berrio. Dupa acest moment, "Mister KO" si-a aparat centura in cinci randuri: pe 29 februarie 2008 l-a batut pe americanul William Joppy (KO tehnic in repriza a-10-a), pe 24 octombrie a trecut de Librado Andrade (dupa o partida controversata, romanul a castigat la puncte), pe 13 martie 2009 a castigat prin KO tehnic in fata lui Fulgencio Zuniga, pe 29 noiembrie s-a impus categoric prin KO (in repriza a patra) impotriva lui Librado Andrade, in timp ce pe 17 aprilie 2010l-a zdrobit pe Edison Miranda (Columbia) dupa numai trei runde. A fost cea de-a 21-a victorie prin KO a galateanului.

Vezi aici imagini din partida Bute - Miranda: